alkemisti

alkemisti

Paulo Coelhon Alkemisti on hänen selkeästi tunnetuin ja myös hänen läpimurtoteos, jolla hän nousi yhdeksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista. Alkemistin tarina on hyvin kasattu ja Coelhon kerronta on helppolukuista. Tekstin sisältämät elämänviisaudet ja vivahteet ovat kirjoitettu hyvin tarinan sisälle, eivätkä pomppaa suoraan lukijan silmille.

Kirjan päähenkilönä on paimenpoika, joka haikailee maailmalle. Tähän lähtökohtaan voi moni samaistua. Nuorena haluamme nähdä ja kokea maailmaa.

Poika lähtee seuraamaan unelmaansa ja etsimään aarretta, josta on kuullut. Matkan aikana hän kuitenkin joutuu tilanteisiin, jotka vaikeuttavat hänen matkaansa, mutta myös tilanteisiin missä hän oppii elämän viisauksia. Näin käy usein myös oikeassa elämässä. Emme voi vaikuttaa moniin tilanteisiin, joita kohtaamme elämämme aikana, mutta voimme oppia niistä kaikista jotain ja jatkaa matkaa parempana ihmisenä.

Lopulta aarre löytyy yllättävästä paikasta. Matka opettaa hänelle, että onnellisuus löytyy sydämestä, eikä rakkaus tunne rajoja.

Kirja ei turhaan ole yksi maailman tunnetuimpia teoksia. Se on loistavasti kirjoitettu tarina elämän ylämäistä ja alamäistä, onnen löytämisestä, rohkeudesta ja rakkaudesta. 


Jaa tämä artikkeli
Posted in

Kirjoita kommentti