onnellisuus on elämän tärkein asia

onnellisuus on elämän tärkein asia

21.1.2021

“Sitä usein ajattelee itsekseen. Miten menee, mitä tulee tänään mun eteen. Ja mitä kaikkee elämässä tarvitsee. Tänään tässä onnellinen ollakseen.

Miten päädyin tähän pisteeseen? Onko valintani osuneet kohdalleen? Onko tää mun määränpää? Onko tässä mun helppoa hengittää?”

Noilla sanoilla alkaa laulu, jonka olemme puolisoni kanssa tehneet ja jonka ensimmäisessä säkeistössä kiteytyy hyvin yksi tärkeimmistä kysymyksistä onnellisen elämän kannalta. “Onko tässä mun helppoa hengittää?”

Sitä usein pohtii elämää ja murehtii asioita. Unelmoi ja haaveilee. Miettii elämässä olevia hyviä ja huonoja asioita. Kaipaa muutosta tai toivoo, että mikään ei koskaan muuttuisi.

Elämän aikana tapahtuvat monet hyvät ja huonot asiat tekevät tiehen mutkia, mutta lopulta ne johtavat juuri tähän paikkaan ja hetkeen, jossa olemme aina. Nykyhetkeen. Jos asiat ovat hyvin ja olet onnellinen, ovat valinnat osuneet kohdalleen. Jos taas elämä ei ole niin onnellista, älä huoli. Aina voi katsoa eteenpäin ja valita uudelleen, valita uuden polun, uuden suunnan. Kohti onnellisuutta.

On totta, että kaikkia huonoja asioita ei voi elämässään välttää. Sairaus, menetys tai epäonnistuminen voivat johtaa harhaan suuremman päämäärän polulta, jonka tienviitassa lukee onnellisuus. Aina emme edes huomaa tai tiedosta noita huonoja asioita. Ne voivat kavalasti sulautua elämäämme ja onkin aika ajoin hyvä katsoa peiliin ja ympärille.

“Onko tää mun määränpää?” Se on kysymys, joka olisi hyvä esittää itselle aika ajoin. Mieluummin liian useasti kuin liian harvoin ja pohtia asiaa. Koska on erittäin tärkeä onnellisuuden kannalta, että on oikeassa paikassa. Perillä, kotona. Yli kymmenen vuotta maailmaa kiertäneenä olen todennut, että määränpää voi usein yllättää. Itse löysin ensimmäisen kerran oman kodin tunteen asunnosta, jonka rakensimme pakettiautoon ja jossa asuimme kaksi ja puoli vuotta.

Muista siis pysähtyä ja tarkkailla elämääsi aika ajoin. Jos et ole tyytyväinen johonkin asiaan, muuta sitä.

Jos et ole työssäsi onnellinen, lopeta se ja etsi uusi. Asiat järjestyvät aina. Uusia asioita tulee elämään kun malttaa luopuu vanhoista. Muista, että oma onnellisuutesi on elämäsi kaikkein tärkein asia. Koko maailmankaikkeus ja Jumala haluavat auttaa sinua saavuttamaan sen.

Sinun tarvitsee vain lähteä kulkemaan rohkeasti elämässä eteenpäin ja kuunnella sydäntäsi. Se kyllä kertoo mikä on oikein ja mikä väärin ja kun sinulla on helppo hengittää voit vain nauttia.

Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa asioita ja kehittyä. Aina voi oppia uutta. Löytää kiinnostavia asioita elämään ja nauttia tästä hetkestä.

Nykyhetkestä, joka jatkuu ajasta ikuisuuteen.


Jaa tämä artikkeli
Posted in

Kirjoita kommentti