pyhiinvaellus

pyhiinvaellus

Pyhiinvaellus on Paulo Coelhon kolmas teos, joka julkaistiin vuonna 1987. Ensimmäinen Coelhon vuonna 1982 julkaisema kirja ei ollut menestynyt ja toisen vuonna 1986 julkaistun opuksen hän yritti vetää pois markkinoilta, koska katsoi sen olevan huonolaatuinen. 

Vuonna 1986 Coelho matkusti Espanjaan pyhiinvaellusmatkalle Santiago de Compostelaan. Hän aloitti matkan Etelä-Ranskasta Saint-Jean-Pied-de-Portista ja käveli satoja kilometrejä pitkän pyhiinvaellusreitin oppaansa kanssa Santiago De Compostelaan, joka sijaitsee Luoteis-Espanjassa.

Tuon matkan aikana unelma tulla kirjailijaksi vahvistui. Matkan alkaessa hän ei tiennyt kirjoittavansa puoli vuotta myöhemmin kirjan matkastaan.

Pyhiinvaellus kirjassaan Coelho kuvaa hienosta matkan etenemistä ja asioita joita hän oppi matkan aikana. Osa tapahtumista sai minut miettimään paljonko tarinassa sekoittuu fiktio ja fakta, mutta yhtä kaikki se ei vähentänyt hyvää lukukokemusta lainkaan.

Mitä pidemmälle luin kirjaa, sitä enemmän olin itse hänen kanssaan vaeltamassa ja sitä enemmän halusin itse lähteä vaeltamaan tuon reitin. Kirjan luettuani vaellus Santiago de Compostelaan nousikin korkealle omalla To-Do listalla.


‘Kirjassa tiivistyy hänen humaani filosofiansa ja syvällinen ajattelu.’


Kirja ei ole ehkä Coelhon tunnetuimpia ja kuuluisimpia teoksia, mutta hänen uransa kannalta se on merkittävin yhdessä sitä vuotta myöhemmin seuranneen Alkemisti:n kanssa.

Kirjan ainoa miinus on se, että sitä ei meinaa malttaa keskeyttää lukemisen aloitettua.

Lähde vaeltamaan yhdessä Paulo Coelho de Souzan kanssa! 


Jaa tämä artikkeli
Posted in

Kirjoita kommentti