Flow tilasta

Flow tilasta

3.12.2020

Julkaisen tällä kertaa poikkeuksellisesti tekstin, joka on täysin muokkaamaton. Yleensä korjailen hieman tekstiä tai tiivistän jotain asiaa, mutta tällä kertaa aiheesta johtuen, muokkaamaton teksti on mielestäni paras muoto. Kirjoitin Flow tilasta muutama päivä sitten seuraavasti.

Ajan sumentuminen.

Vaiston ohjaamaa toimintaa. 

Tietoisen minän lähes poissaoleva olemus.

Flow tila ei synny ellei itse aloita tekemistä.

Kokeilen tähän flow tilan löytämistä pahan riidan keskellä. Pystynkö sulkemaan sen pois ja kirjoittamaan.

Lähes aina kun kirjoitan, vaivun jonkinasteiseen flow tilaan, joka on välillä kuin transsi. Olen läsnä hetkessä, mutta asian tiedostaminen on vaikea. Voin kirjoittaa esimerkiksi puoli tuntia ilman katkoja tai taukoa ja lopetettua havahdun kuin hereille. Joudun tyypillisesti lukemaan kirjoittamani tekstin uudelleen, jotta tiedostan kunnolla kaiken mitä olen kirjoittanut.

Tuo flow tila on tyypillistä ihmiselle monissa eri tilanteissa. Läsnäololla ja keskittymisellä ulkomaailma sulkeutuu pois. Huolet katoavat ja on vain nykyhetki. Urheilijat tekevät parhaat suoritukset flow tilassa vaiston ohjaamana. Maalari voi maalata koko päivän miettimättä mitään. Lauluntekijä soittaa ja alkaa laulamaan ääneen uutta laulua, sanoja tiedostamatta. Kirjailija alkaa kirjoittamaan ja uppoutuu tarinaan.

Flow tilassa vallitsee syvä rauha. Yhteenkuluvuuden tunne universumin kanssa. Tila on hiljainen, jossa ulkopuoliset äänet häviävät tajunnasta. Yhteys maailmankaikkeuteen aukeaa ja luovuus kukoistaa.

Tärkeintä on aloittaa tekeminen. Ilman tekemisen aloittamista, flow tila ei voi syntyä.

Olen huomannut, että flow tilaan pääseminen on helppoa. Ulkopuoliset tekijät voivat vaikuttaa siihen pääsyä, mutta eivät estä sitä. Tärkeintä on aloittaa tekeminen. Ilman tekemisen aloittamista, flow tila ei voi syntyä.

Usein mietin työpäivän aikana mitä kirjoittaisin tai jos minulla on aihe mitä siitä kirjoittaisin, mutta en nykyisin enää tee sitä tietoisesti. Luotan enemmän alitajuntaani. Kun mieleeni tulee hyvä aihe, kirjaan sen ylös ja jään odottamaan, huomiseen tai myöhempään ajankohtaan. Kun aika on oikea teksti syntyy kuin itsestään.

Kun en tiedä mitä kirjoittaisin, mutta haluan kirjoittaa, katson aiheita joita minulla on ja valitsen niistä yhden tai ensimmäisen kiinnostavan ajatuksen joka tulee mieleeni, istun koneen ääreen ja alan kirjoittaa. En yleensä koskaan tiedä tarkasti etukäteen mitä kirjoitan. Aloitan vain kirjoittamaan ja vaivun nopeasti flow tilaan. Kuunnellen hiljaista kertojaa mielessäni, joka antaa sormilleni tekstin.

Lähde etsimään omista harrastuksista, työstä ja arjesta flow tilaa. Keskity siihen mitä olet tekemässä, älä mieti liikoja, anna mielen viedä ja nauti matkasta.


Jaa tämä artikkeli
Posted in

Kirjoita kommentti