sinä päätät

sinä päätät

8.10.2020

Onnellisuus on elämän tärkein päämäärä, jota tulee ensisijaisesti tavoitella, kaikilla valinnoilla ja teoilla. Mitä ikinä tuleekin eteemme, tulee meidän tarkastella asiaa onnellisuuden tavoittelun näkökulmasta.

Kun elämää opettelee katsomaan näin ja kun asian sisäistää, huomaa kuinka monet asiat, joita meillä elämässämme on ja joita meille tapahtuu, eivät auta tämän päämäärän tavoittelussa.

Ja kun asiaa tarkastelee ajan käytön kannalta, huomaa kuinka paljon aikaa tuhlaamme elämämme aikana asioihin, jotka eivät vie meitä lähemmäksi elämän tärkeintä päämäärää, onnellisuutta.


Onnellisuus on ennen kaikkea mielentila, jossa rauhallisuus ja hyvänolon tunne valtaa ajatuksemme.


Kuinka sitten saavuttaa onnellisuus? Onnellisuus on ennen kaikkea mielentila, jossa rauhallisuus ja hyvänolon tunne valtaa ajatuksemme.

Tie onnellisuuteen voi olla pitkä, mutta kun asiaan keskittyy ja opettelee olemaan onnellinen, tie käy helpommaksi kulkea päivä päivältä.

Pienet vastoinkäymiset eivät enää saa niin helposti mielialaamme valtaan, epäonnistumiset eivät lannista, eikä voimattomuus ja masennus pääse valtaan. 


Mieltä tulee ajatella, mieleen tulee suhtautua ja mieltä tulee harjoitella kuin suurta lihasta.


Aivot ovat eräänlainen yksi iso lihas, jota voi harjoitella ja jota voi myös harjoitella väärin ja jonka voi myös rikkoa.

Väärien ajatusmallien korjaaminen ja negatiivisten kokemusten kääntäminen positiivisiksi on tärkeää, kun mielenhallintaa harjoittelee.

Ensimmäinen ja tärkein askel onnellisuuden opettelussa on ajatusten hallinta ja keskittyminen hyviin asioihin.

Usein käytämme aikaamme paljon negatiivisten asioiden miettimiseen, murehtimiseen ja stressaamiseen. Kun tuon ajan pyrkii pitämään mahdollisimman pienenä ja pyrkii keskittymään hyviin asioihin, onnellisuus alkaa lisääntymään. Pyri miettimään siis oikeita asioita. Hymy huulilla.

Kun mielen voimaa lähtee harjoittelemaan voi tuloksia huomata hyvinkin nopeasti. Tunteiden ja ajatusten hallinta ei ole helppoa, ainakaan aluksi, mutta se on mahdollista.


Voimme valita mitä tunnemme ja voimme vaihtaa mielialaamme.


Voimme valita olemmeko surullisia, vihaisia vai iloisia. Kokeile tätä seuraavalla kerralla, kun olet surullinen tai vihainen. Vaihda vallitseva tunne vihasta rakkauteen, surusta iloon. Huomaa kuinka poskesi alkavat nousta hymyn voimasta ja kuinka mielialasi alkaa kohota.

Aurinkoista päivää, tätä hetkeä. Kaikki mitä tarvitset onneen, on tässä ja nyt!


Jaa tämä artikkeli
Posted in

Kirjoita kommentti